herfst

4 november 2018

De weken voor de vakantie werkten we rond de herfst. We gingen op stap, bekeken de natuur in de herfst, leerden bomen en hun vruchten kennen, bouwden nesten, speelden verstoppertje, maakten herfstkapsels, dansten met de bomen, bouwden met herfstmateriaal een parcours, creëerden herfstmandala’s, schilderden een herfstboom en leerden hierbij de kleuren mengen, naaiden herfstslingers, kraakten en proefden noten, bekeken paddenstoelen, ontdekten wat dieren doen in de herfst, … We bezochten ook het natuurreservaat ‘de kleiputten’, waar we de herfst en de natuur hebben waargenomen met al onze zintuigen.

Bij de herfst hoort natuurlijk ook ‘halloween’. Daarom leerden we spannende liedjes, speelden een verhaal over heksen na, begeleidden een spokenlied met instrumenten en probeerden hiermee spannende geluiden te maken, bekeken een stukje film om te ontdekken hoe spanning wordt opgewekt met de muziek, leerden enkele griezelfiguren kennen, maakten een theelichtje voor de heksenwandeling…

foto’s herfst

(indien u foto’s liever niet online ziet, mag u dit altijd doorgeven en worden deze verwijderd)

Laat een reactie achter
Spinnen en heksenSoldaat in de klas

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.