Kalenders, tijd, meten...

19 januari 2019

Naar aanleiding van het verhaal “het slaapbeest” gingen we op onderzoek naar het meten van de tijd. We ontdekten dat dag en nacht elkaar opvolgen, dat de dagen zich herhalen, de seizoenen ook steeds weer terugkeren met hun eigen kenmerken. We “speelden” met de tijd door wekkertjes (en er bestaan veel soorten!) te programmeren en te laten aflopen na korte of langere tijd.  Doordat de jaren verstrijken verkrijgen we “oude” voorwerpen en vertelden we over vroeger.  Lore was deze week ook jarig en zo ontdekten we dat we elk jaar onze verjaardag vieren en zo telkens een jaar ouder worden.

Volgend thema is: letters en cijfers

         

Laat een reactie achter
We gaan op berenjachtHIEP HIEP HOERA voor Thibaut en AGATHE

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.