Pasen : eitjes overal !

5 april 2019

Gerelateerde afbeelding

Maandag  zijn we gestart met ons thema “Jules zoekt eitjes “. We zijn gestart met het waarnemen van allemaal dieren die eieren leggen : slang, schildpad, struisvogel, kikker, pinguin,…

Gerelateerde afbeeldingJules vertelde ons dat hij in de nacht  geregeld tok tok tooook gehoord had. We vertelden Jules dat dat het geluid van een kip was maar dat er in onze klas helemaal geen kippen zitten. Maar plots hoorden we het ook. We ontdekten Dottie, de kip. Ze was een beetje verloren en ze vroeg of ze een tijdje bij ons in de klas mag blijven dus hebben we vlug voor haar een mooi nestje gemaakt met stro. Natuurlijk vinden we dat heel leuk. Wie weet legt ze wel eitjes.

Juf vertelde ook het boek : “ Dotties eieren”

 

In de kring speelden we een aantal spelletjes : de juiste eitjes bij de juiste kip leggen, een kaartenspel waarbij er telkens 2 kaarten bij elkaar horen ,  een kimspel met paasattributen en een roosterspel : elk mandje moest op de juiste plaats gelegd worden in een rooster. We speelden ook een spelletje met eierdozen en eitjes : kls moesten goed kijken op de kaartjes en de eitjes op dezelfde plaats in de eierdoos leggen. Dit deden we samen met juf want we moesten heel goed nadenken en kijken , het was niet zo gemakkelijk. We probeerden het ook eens zelf op een blad en mochten eitjes kleven.

We hebben ook eitjes waargenomen : de dooier, de schaal, het eiwit . Daarna bakten we de eitjes : omelet en spiegeleitjes . Lekker, lekker , lekker, …

En we leerden een leuk liedje :

Afbeeldingsresultaat voor lied tok tok tok

Aan de werktafel werkten we vnl aan ons paasmandje, mochten de oudste kls eitjes schilderen op een spiegel waarvan we dan een afdruk maakten, de jongste peuters versierden eitjes met de knikkertechniek.

Donderdag waren we allemaal dolenthousiast want Dottie heeft haar eitjes  uitgebroed : 3 kleine, donzige kuikentjes piepten vanonder haar vleugels. We waren allemaal apetrots op Dottie.

https://photos.app.goo.gl/EtqZXmK1BYY7obp36

Aan alle kleuters en hun mama’s en papa’s wens ik een vrolijk, gezellig en hopelijk wat zonnig Paasweekend en vakantie!!!!

Na de vakantie starten er 2 nieuwe vriendjes . We wensen hen veel plezier in de klas.

Groetjes    juf Sabien

Afbeeldingsresultaat voor paasslinger

 

Laat een reactie achter
Hiep hiep hoera voor Kira!Kippen, eieren, Pasen…

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.