Ik kan dat al!

13 september 2019

Afbeeldingsresultaat voor ik kan het zelf

De kleuters waren heel enthousiast over het nieuwe thema: ‘Ik kan dat al’.  Ze zoeken zelf dingen die ze alleen kunnen! Toen ik deze morgen vroeg:  ‘Wat kunnen jullie nu eigenlijk al super goed?’  Antwoordde een kleuter: ‘Ik kan heel goed geeuwen als ik moe ben!’

De kleuters kunnen al een heleboel maar soms laten ze het graag eens doen door iemand anders. We hangen al onze jas aan de kapstok, we doen zelf onze slip en broek aan, we zoeken ons koekje  of fruit in de mand, …  En zo kunnen we nog een heleboel dingen!  En daar zijn ze heel trots op !!!  We hebben ook in ons schooltasje gekeken en eens nagedacht wat daar wel of niet in thuishoort.  Een koekje, fruit, drankje, fluojasje, …  zijn ok.  Maar…  tuutjes, knuffels, speelgoed, …  Dit blijft beter thuis of in de auto.  Ziehier enkele foto’s: https://photos.app.goo.gl/5zzbffmoRtmrzWVZ8

 

 

Afbeeldingsresultaat voor goedemorgen julesLiedje:

Dag allemaal, gegroet, hallo,

Handen omhoog en dan doen we zo (zwaaien)

1 hand vooruit, de andere erbij,

Daarna klappen we vrolijk en blij!

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor TOV 1ste kleuter

 

 

Afbeeldingsresultaat voor TOV 1 kleuter

 

 

 

 

Voor de godsdienstmomenten werken we onder andere met de handleiding : TOV.  We beginnen het godsdienstmoment met het liedje: ‘Kijk eens hier, kijk eens daar’.  Wij zijn bezig om een leuk ‘TOV- hoekje’ in te richten.  TOV’ke is een popje die samen met een kaarsje verschijnt tijdens het godsdienstmoment.   

 

Afbeeldingsresultaat voor dille en kamille pop

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor de politie kleuterboek

 

Ons volgend thema is: de politie en het verkeer.

Heb je leuke spulletjes thuis dan mag u die gerust (goed genaamtekend) meegeven naar de klas.  Dit kan zijn:  een politieauto of een verhaal, verkleedkleren, …  Kent u persoonlijk een politieagent(e) dan mag hij/zij gerust een bezoekje brengen aan onze klas!

 

Prettig weekend, groetjes juf Ine en juf Famke

Laat een reactie achter
Naar schoolNieuwe klas

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.