Naar school

13 september 2019

Afbeeldingsresultaat voor jules naar school

Ons thema “Naar school : dat kan ik al” zit erop.

Eerst en vooral mijn excuses voor het vorige blogartikel. Door een vergissing stond het niet onder mijn klas maar ergens algemeen waardoor het waarschijnlijk niet gevonden geweest is. Bij deze kunnen jullie dus 2 artikels lezen vandaag.

Afbeeldingsresultaat voor dat kan ik al

En dat we reeds veel zelfstandig kunnen, hebben we deze week ondervonden  : schooltasje uithalen, koekje of fruit  in mand leggen, broekje zelfstandig naar beneden doen bij toiletbezoek, ons waterflesje bij ons symbooltje plaatsen en ook onze jas op de juiste plaats hangen.

We zijn dan ook erg trots wanneer we weeral iets zelf kunnen.

Ook Jules is hierbij een grote steun. Kijk maar hoe we onze jas moeten aandoen :

hokus pokus pats ik wou dat mijn jasje aan was.

Afbeeldingsresultaat voor jules doet jas aan

Afbeeldingsresultaat voor schooltas van jules

We vertelden over wat in de schooltas hoort en wat niet. We besloten dat we speelgoedjes van thuis thuis laten om mee te spelen. We keken hoe  ze eruit zien, de kleur, de grootte, welke sluiting ze allemaal hebben. We kwamen tot de conclusie dat er 3 verschillende soorten waren : ritsen,  plakkertjes (velcro) en touwtjes.

Wisten jullie al dat onze juf kan toveren? Ja, ze toverde telkens 1 iets weg uit de grote rugzak van Jules. Elk om beurt mocht iemand raden wat verdwenen was. We speelden een spelletje met grote en kleine schooltasjes : leg dezelfde bij elkaar. we luisterden ook naar verschillende verhalen : “Een nieuwe juf voor Jules” , het boek : Anna in de klas,…

Aan de werktafel oefenden de peuters hoe ze iets moeten opkleven , we versierden onze grote werkjeszak en schilderden een schooltasje, we stempelden op een verjaardagstaartje voor de grote verjaardagskalender voor in de klas en de eerste kls knipten en kleefden een puzzel.

Klik op de link om de foto’s te bekijken

Afbeeldingsresultaat voor 3 jaar

Vandaag vierden we de verjaardag van Romain. Hij is 3 jaar geworden. Trots nam hij plaats op de verjaardagsstoel en genoot van alle aandacht. Hieperdepiep hoera !!!!!

Volgende week start ons belangstellingspunt ” Jules in het verkeer “. We zullen ons accent leggen op de politie in functie van het naderende schoolfeest. Want de komende 2 weken zal je kleuter op de politieschool vertoeven. Wie thuis attributen rond dit belangstellingspunt heeft mag dit gerust genaamtekend meegeven.

Alvast een prettig, zonnig weekend.

Gr juf Sabien en juf Ine

Ik kan dat al!