We kijken door de ruiten...

11 oktober 2019

Beste ouders,

De voorbije weken hebben we de natuur eens extra in de gaten gehouden.  Iedere morgen hebben we eens gekeken naar het weer, eens naar buiten geweest om het weer te voelen.  Daarbij zongen we een leuk liedje.  Helaas hebben we vaak de regen moeten voelen maar dit wat wel goed voor de natuur!!! We gezocht welke kleertjes het best kan aan doen bij bepaald weer…

Afbeeldingsresultaat voor weerkalender frankAfbeeldingsresultaat voor weerkalender frankAfbeeldingsresultaat voor weerkalender frank

Afbeeldingsresultaat voor we kijken door de ruiten welk weer is het buiten bladmuziek

We hebben ook ontdekt waar water allemaal leuk en goed voor is (zwembad, water drinken, natuur water geven, …) Maar helaas kan water ook gevaarlijk zijn (heet water, diep water, …).  We hebben ook onze beste danspasjes boven gehaald op de regendans van Plop.  

Op woensdag zijn we ook echt eens gaan wandelen in de regen, met onze laarsjes en paraplu.  Heerlijk … zo eens mogen door de plassen stappen!!!  Kijk maar mee naar de foto’s: https://photos.app.goo.gl/s3D69rBSxctWE83bA

Op werelddierendag is de papa van Tiebe (1klA) op bezoek gekomen met konijntjes.  Wij zijn natuurlijk ook eens gaan kijken naar die zachte pluizenbolletjes!!!  

de herfst is weer gekomen

 

 

 

Wij beginnen ook met een nieuw thema: de herfst.  Langzaam, bijna ongemerkt verkleurt het bos, van groen naar geel, van rood naar bruin.  De grond wordt bedekt met herfstbladeren.  Die veranderingen zie je, voel je en ruik je overal.  Tijdens de mooie herfstdagen zullen we er van profiteren om de herfst op te snuiven.  

 

Liedje:

Herfst is gekomen.  Blaadjes van de bomen.

Dans maar mee. Draai maar rond.

Blaadjes in de lucht en blaadjes op de grond.

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor bewegende animatie kabouter

 

 

 

 

Prettig weekend,

groetjes juf Ine en juf Famke

Laat een reactie achter
paddenstoelenKOERS

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.