november 2019

26 november 2019

Net voor de vakantie brachten we een bezoek aan de kleiputten om er het natuurreservaat, de dieren en de planten te ontdekken in de herfst.

foto’s kleiputten

Tijdens de novembermaand gebeurde er ook heel wat!

De politie kwam in de klas om via een spel ons te leren over de verkeersregels.

foto’s politie in de klas

We werkten rond het project ‘gevoelens’ en kregen hierbij de hulp van het vierde leerjaar om ons gevoelensboekje vorm te geven: liedjes kiezen, invulopdrachten, foto’s nemen en afdrukken, een collage maken, een zorgenpopje knutselen…

foto’s gevoelens

De grootouders kwamen voorlezen tijdens ‘ de week van de grootouders’ en de ‘voorleesweek’.

foto’s grootouders

We werkten rond schoenen: schoenen veteren, knopen losmaken en maken, een schoentje vouwen, een schoenafdruk kleuren, de voetomtrek tekenen, het schoenenbomspel, de frottagetechniek gebruiken om een schoen in te kleuren, antislip ontdekken door schoenen te laten glijden, soorten schoenen ontdekken en het beroep van schoenmaker leren kennen.

We maakten een aftelkalender om af te tellen tot sint. Bart Peeters leerde ons hoe we ons schoentje voor Sint moeten zetten en hoe we onze brief moeten opmaken. We leerden hoe een brief via de post bie iemand terecht komt en verstuurden onze tekeningen naar Sint.

foto’s schoenen

Laat een reactie achter
Onze handjesMet Frutsel en Celsius naar het Sterrebos

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.