Sinterklaas

6 december 2019

Toen we vorige maandag in de klas kwamen was die versierd met sintfoto’s en vlaggetjes. Er hing een grote praatplaat van Sinterklaas aan de muur waarover we vertelden. Juf had ook gekke kleren mee : rare mutsen met pluimen, wijde broeken, een rode mantel, witte handschoenen, een rare rode hoed,… Al vlug zagen we dat het sint – en pietenkleren waren . Die mogen we gebruiken in onze bewegingshoek die voor twee weekjes omgetoverd wordt in een Sinterklaashoek.

We werkten vnl aan onze zwarte piet die uit de schoorsteen kruipt en onze bootmuts. Verder konden we nog veel kleuren, knippen en puzzelen en zelf een pietenmuts schilderen op het hoofd van een zwarte piet

Afbeeldingsresultaat voor de mijter van jules

 

We luisterden we naar het verhaal “ De mijter van Jules “

Jules maakt een nieuwe mijter voor de Sint.
En kijk eens: de volgende dag heeft Sint hem al op!

 

 

Juf had ook 3 prenten van een verhaal mee. Eerst vertelden we wat er op elke prent afzonderlijk te zien was, daarna moesten we goed nadenken wat er nu eigenlijk eerst gebeurt: schoentje zetten, gaan slapen, Sint die gekomen is. Dit mochten we dan ook zelfstandig doen op papier. Anders spelletjes waren : zoek de overeenkomstige pieten bij elkaar, zet de juiste piet bij de juiste schoorsteen, plaats het kadootje op de juiste plaats bij de schoorsteen,…

Dinsdagnamiddag was het hoogtepunt van de week : de Sint op bezoek in de zaal. Alle klassen showden hun zelfgemaakte kledij voor de Sint op de catwalk. Het werd een heus feest.

Donderdag bracht juf van alles mee om speculooskoekjes te maken. Juf kneedde het deeg omdat het nogal plakkerig was. Wij mochten de vormpjes dan uitduwen. Vandaag mochten we ze dan opeten. lekker lekker…

En deze morgen was het grote vreugde want de Sint heeft nieuwe speelgoedjes voor de klas gebracht. Na alles te hebben waargenomen mochten we de hele voormiddag met alles spelen.

https://photos.app.goo.gl/au538xNJaJe8RDN8A

Volgende week start ons laatste thema van dit jaar “Kerstmis : lichtjes overal ”

Wie thuis oude kerstversiering heeft mag die gerust meegeven met je kleuter.

Alvast een prettig weekend

gr juf Ine en juf Sabien

Afbeeldingsresultaat voor jules viert kerstmis

 

 

Laat een reactie achter
Proficiat Axelle en Sinterklaas!!!sint

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.