Wat kan je doen met je kapoen?

20 maart 2020

Afbeeldingsresultaat voor kathleen amant corona

Afbeeldingsresultaat voor kathleen amant coronaBeste ouders,

 

Hier nog enkele ideetjes die jullie misschien wat kunnen helpen.  Enkele ideetjes komen uit de rubriek ‘tips van mama’s voor mama’s’ van HLN (sorry creatieve papa’s)

 

 • Probeer de dag van je kleuter vast te zetten in een schema.

Zo’n kan je vinden op de website van ‘Kathleen Amant’.  Je kan tussen de gratis downloads ‘Corona bestrijden met Anna’ vinden.  Naast tal van leuke tekeningen is het zeker de moeite waard om die site eens te bekijken. https://www.amant.be/gratisdownloads

 

 

 

 

 • Afbeeldingsresultaat voor kathleen amant corona“Maar ik heb hongeeeeeer”. Het is inmiddels wel duidelijk: onze kroost heeft honger. Altijd en overal. De tijd die je anders ’s ochtends (of ’s avonds) spendeert aan het klaarmaken van de brooddozen gebruik je nu om ‘de minibar’ te vullen.  Reserveer een hoekje of bakje in je koelkast voor gezonde snacks die ‘altijd kunnen’. Denk hierbij aan kerstomaatjes, stukjes komkommer, voorgesneden fruit, yoghurt of eventueel een kaasje. Laat je kinderen zichzelf bedienen, zo hoef jij ook niet elke keer vanachter je computer wanneer er iemand honger heeft.

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor op de grote wcJe hebt het vast al gezien in de supermarkt: iedereen begint en masse toiletpapier in te slaan. Daarnaast zitten kleine kinderen – die normaal gezien doorheen de week naar de crèche, peutertuin of kleuterklasjes gebracht worden – zich thuis te vervelen. Één plus één is twee: laat ze knutselen met de wc-rollen. Je kan heel veel leuke knutselideetjes vinden op ‘pinterest’.

 

 

craft, recycle, children, elementary school, primary school, flowers made from toiletpaper roll, Mothersday, knutselen, kinderen, kleuters, basisschool, bloem van wc-rol, toiletpapier rol, tutorial, moederdag #mothersday knutselenToilet Paper Roll Flowersbloemen stempelen met keukenrol* Bloemenvaas met bloemen van WC rol

 

 

 

Wij willen ook nog enkele andere bruikbare websites meegeven:

 

Afbeeldingsresultaat voor gratis fundelsLiever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis boekjes! Deze kan je vinden via deze linkhttps://www.cultuurconnect.be/nieuws/fundels-tegen-corona

1/ Download de Fundels-app

2/ Klik op ‘Doorgaan zonder aanmelden’

3/ De 15 boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’

4/ De boekjes zijn beschikbaar tot 3 april. Veel lees- en speelplezier!

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor online jeugdboekenmaand 2020

U kan ook een bezoekje brengen op deze site: https://www.frankdaenen.com/online-jeugdboekenmaand/

Tot eind maart krijg je iedere dag een gratis online auteurslezing/workshop: boeken lezen, muziek maken en samen tekeningen bedenken. De lezingen zijn de ene dag op maat van kleuters en de andere dag geschikt voor kinderen van de lagere school.

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor plasdiplomaVoor de allerjongsten, misschien is het nu de ideale gelegenheid om aan zindelijkheidstraining te beginnen… Misschien kan die website jullie helpen.  https://www.gbsvosselaar.be/documenten/zindelijkheid.pdf

Hoe leuk zou het niet zijn als je kleuter trots zijn ‘plasdiploma’ behaald!!!

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor dikke knuffel van op afstand

 

 

 

 

Wij wensen jullie een prettig en gezond weekend!  Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Een dikke knuffel aan je (b)engeltje van heel het kleuterteam!!!

Laat een reactie achter
bellen blazenWie doet mee?
Alle reacties (4)
 • Tanya Vereecke
  20 maart 2020 at 18:44

  Bedankt voor alle goede, leuke en bruikbare tips! Zullen we zeker gebruik van maken! Ik vroeg me nog af of de doremi boekjes al […] Read MoreBedankt voor alle goede, leuke en bruikbare tips! Zullen we zeker gebruik van maken! Ik vroeg me nog af of de doremi boekjes al besteld werden en of er eventueel een mogelijkheid is om deze thuis te laten leveren? Iets dat wij daarvoor kunnen doen? Hou jullie allemaal goed en gezond en hopelijk tot snel! Mama van Axelle en Noah Read Less

  Reageren
 • Pieter en An-Sophie (ouders Lio en Lisette)
  21 maart 2020 at 09:19

  Bedank kleuterjuffen voor de vele tips ! Dit is een grote ondersteuning voor ons om de kleuters (soms) educatief bezig te houden ! Hopelijk tot na […] Read MoreBedank kleuterjuffen voor de vele tips ! Dit is een grote ondersteuning voor ons om de kleuters (soms) educatief bezig te houden ! Hopelijk tot na de paasvakantie ! Hou jullie allemaal gezond ! Read Less

  Reageren
 • Charlotte Struyve
  23 maart 2020 at 09:39

  Bedankt voor het werkboekje. We zullen deze blaadjes zeker afwerken. Hopelijk zien de kindjes elkaar gezond en wel terug na de paasvakantie...

  Reageren
 • Glynis
  23 maart 2020 at 20:21

  Bedankt voor het werkboekje, we gaan hier zeker mee aan de slag! Hou jullie veilig, zorg voor elkaar! Mama van Annaëlle

  Reageren

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.