Welkom allemaal!!!

4 september 2020

Hallo iedereen,

De Hei(r)akker Peuterklas: 2017

Hier zijn we weer, volledig uitgerust en opgeladen na een deugddoende, zonnige vakantie!  Voor heel wat kinderen zijn de eerste stapje op de speelplaats gezet, andere gingen naar een nieuwe klas en nieuwe juf, …  Spannend…  Voor mij was het ook spannend: nieuwe kleuters, nieuwe gewoontes, …  Elkaar leren kennen.  Het is iedere keer een beetje zoeken.  Ik geniet nu al van mijn nieuwe klasje.  Ieder jaar zie ik ook mijn vorige klasjes groeien en ontwikkelen tot trotse dametjes en stoere ventjes !

Jules - Nieuwe illustraties om de klas of kinderkamer op... | FacebookIK KAN DAT AL!!!

Kleine kindjes worden groot en ze kunnen steeds meer…  Dit zetten we in ons eerste thema eens in de bloemetjes.  We stimuleren de kleuters om zelfstandig te worden, dit gebeurt stap voor stap. Als ze iets kunnen mogen ze daar natuurlijk heel trots op zijn!  Zelfstandig je jas aandoen, je symbool herkennen en daar je jas bij hangen, alleen naar het toilet gaan, opruimen …  en nog een heleboel andere dingen.  Op een speelse manier herhalen we alle afspraken met een positieve bevestiging!
Jules, de klaspop zal hen daarbij begeleiden!
Jules kan wel al heel goed zijn jas helemaal alleen aandoen, de juf zegt: hocus, pocus, pats, ik wou dat Jules zijn jas aan was!  En ziehier het resultaat:

Jules : hoe doe ik een jas aan versje : jasjes op de grond, handjes in de mouw over je hoofdje, probeer maar gauw | Peuters, Thema, Welkom terug op school

Jullie zijn waarschijnlijk heel benieuwd om enkele foto’s van in de klas te zien… Ik laat jullie niet langer in spanning, hier zijn ze dan:

Forever Friends Cliparts » Animaatjes.nl

Plaatje Forever Friends » Animaatjes.nl

Gisèle is 3 jaar geworden.

En dit hebben we met een heel enthousiaste klas gevierd.

Proficiat flinke meid!!!

Geniet maar mee van de foto’s:

Dag Jules! (@DagJules) | Twitter

• Er zijn nog enkele kleuters die geen reservekledij mee hebben gekregen naar school.  Zou het mogelijk zijn om die mee te geven? (goed naamtekenen en in een gesloten plastic zak aub)
  • Door de coronamaatregels kunnen de kleuters afgehaald worden in de binnenzaal vanaf een kwartier voor het einduur.
  • U hoeft op maandag maar 1 flesje water per week mee te geven naar de klas.  Ik vul tijdens de week de flesjes die opnieuw als ze leeg zijn.  Gelieve een gemakkelijk hervulbare fles mee te geven.  Dit is gemakkelijker voor mij maar zeker ook super voor het milieu!
  • Gelieve op iedere koek en stuk fruit (doosje) het symbooltjes van je kapoen op te schrijven.  De kleuters halen ’s morgens alles uit en leggen die dan in de juiste mand voor de voor- of namiddag.

• Iedere kleuter heeft een klasnummer.  Gelieve het klasnummer van je kapoen op alle briefjes te schrijven.
Elise  poes
Loïc  Trommel