Spinnetjes in 1 A

30 oktober 2020

Jules bij de spin | Thema, Spinnenweb, Herfst halloween

Ons thema “ spinnetjes “ zit erop. Het waren 2 boeiende weken waarbij we het doen en laten van onze klasspinnetjes dagelijks konden observeren.

Toen we vorige week maandag in klas kwamen zagen we dat Jules al wakker was en rechtop in zijn bedje zat. Hij vertelde dat hij een grote spin had gezien en toch wel een beetje geschrokken was. Samen gingen we op zoek en ja hoor, we vonden ze!!!

Ze heette Jonnie en was naar binnen gekomen omdat het buiten al een beetje frisser wordt.

Juf had reeds een groot web gemaakt in de onthaalhoek en zo had Jonnie onmiddellijk een slaapplaatsje.

Juf leerde ons een leuk versje.EEN SPINNETje een spinnetje dat kriebelt aan mijn kinnetje - Google zoeken  | Thema, Herfst activiteiten, Herfst halloween

Juf had ook een “terrarium” voorzien. We moesten alleen het nog een beetje gezellig maken voor de meegebrachte spinnetjes. We vonden alles in de zandbak : zand en aarde, blaadjes, takjes,…Nu nog alleen de spinnetjes verhuizen naar hun nieuwe woonst. Oei, oei, als dat maar goed verloopt!!!!!

We knutselden een spinnenkroon: eerst met witte wasco krassen op een groot blad, daarna met zwarte verf erover rollen . We maakten ook een herfsttafereel in de herfstkleuren waaraan  een spinnetje bengelt.  Verder konden de 1ste kls zelf spinnetjes schilderen . Daarna tekenden ze een spinnenweb met lijm die ze dan konden bestrooien met bloem. Eventjes afschudden en klaar!

We schilderden met een tandenborstel de haren van de spin en tekenden zelf pootjes aan een hele spinnenfamilie.

Verder konden we in de klas reuzenspinnenwebben maken, pootjes teken in krijt aan spinnetjes en plasticinespinnetjes maken.

Tenslotte konden we ook een spinnetje kleien en keken we naar een tik tak over spinnetjes.

Na het verlengde herfstverlof mogen we 3 nieuwe peuters verwelkomen. Achiel, Jill en Isolde. We wensen hen alvast veel plezier in ons klasje.

Zoals reeds in de brief vermeld zullen we een weekje vertellen over de oma’s en opa’s .

Beste mama en papa,
Na het herfstverlof zouden we een grote week vertellen over de oma’s en opa’s. Aangezien de grootouders tijdens de corona hun kleinkinderen wat minder vaak kunnen zien willen we hen eens verwennen met een kleine attentie. Zou het mogelijk zijn om een foto mee te geven van beide grootouders met daarbij vermeld hun naam of hoe je kleuter hen aanspreekt en wat ze graag samen doen.
Alvast bedankt .

Een prettig verlof en hou het allemaal gezond.

Prettige herfstvakantie! - Basisschool Het Spectrum

Verjaardag Gillalles op de grond