Welkom Tyeston en Jérome

8 januari 2021

welkom (1) - Springplank

Deze week mochten we 2 nieuwe peutertjes verwelkomen : Jérome en Tyeston. Na het drogen van de eerste traantjes gingen ze op verkenning in ons klasje. We wensen hen alvast heel veel plezier .

https://photos.app.goo.gl/PAjs1YzBTVqzZaGCA

Het Driekoningen of "Los Reyes Magos" feest in Spanje

Deze week vertelde juf over de driekoningen die op bezoek gingen bij het kindje Jezus in de stal. Juf speelde poppenkast met de houten popjes van het kerstverhaal. Zelf versierden we een strook met strepen en konden we ze versieren met allerlei materialen. Wie wou kon ook een ster snipperen met glanspapier of stempelen.

Juf had drie kronen mee in 3 verschillende kleuren. We speelden een spelletje van klein naar groot met drie koningen. De koningen werden door de andere kls in de juiste volgorde geplaatst. De eerste kls mochten dit ook eens individueel knippen en kleven. We speelden ook nog een spelletje met de begrippen eerste, middelste en laatste.

Pin op gevoelens

Volgende week zullen we vertellen over de gevoelens : blij, verdrietig, bang en boos. Het zal vooral een thema zijn waarin we veel zullen  vertellen en ons inleven in allerlei verhalen en verhaalplaten. Peuters en kleuters verwerken dag in dag uit heel wat emoties. Om dit allemaal beter te begrijpen en te leren hoe we er mee moeten omgaan vertellen we over dit thema gevoelens. We werken  rond de emoties, boos, verdrietig en blij. Een doos vol ‘boos’ ….. een doos vol ‘verdriet’ …… een doos vol ‘blij’.

 

HIEP HIEP HOERA| Kaarten | Boefjes & Bijtjes

 

We gaan ook de 4 de verjaardag van Lisette vieren op dinsdag en de 3de verjaardag van Renée op woensdag.

 

Geboorte felicitatie'Een stoere jongen is | Kaartje2go

 

En we hebben nog groot nieuws te melden. Merel werd dinsdag  trotse grote zus van een klein broertje Otto. Een heel dikke proficiat aan de mama en papa en we wensen hen heel veel onvergetelijke momenten samen.

 

 

Wie kan er ons helpen?

Wij zijn op zoek naar grote witte katoenen doeken om er vierkanten uit te knippen van 50 op 50 cm. Ze moeten zeker niet in ‘perfecte’ staat zijn. Daarmee gaan wij volgende week aan de slag in de klas.  Het u toevallig thuis een groot katoenen doek van 50 op 50 cm dan is dit heel welkom in ons klasje!!!

 

Alvast een prettig weekend

 

gr juf Sabien

Laat een reactie achter
Reservekledij voor 3 – 4 jarigen3 koningen!!!
Alle reacties (1)
  • Sylvie Maes
    8 januari 2021 at 19:50

    Beste juf Sabine, heb er meegegeven met mijn zus Sofie, […] Read MoreBeste juf Sabine, heb er meegegeven met mijn zus Sofie, ( mama van Fleur en Liam Yde) Hadden er nog liggen in de crèche waar ik werk die we niet gebruiken. Alvast veel plezier er mee. Mvg Read Less

    Reageren

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.