Thema: '3'

24 januari 2021

De eerste twee weken van het nieuwe jaar werkten we rond het thema: ‘3’. Tijdens dit thema werkten we de eerste week vooral rond de 3 koningen en de 2de week rond de cijfers. We maakten heerlijke pudding en in 3 puddinkjes zat een koekje verstopt. De 3 kleuters die het koekje in hun potje hadden, werden de koningen tijdens ons kerstverhaal dat we naspeelden. We maakten een kroon en leerden het lied: ‘drie koningen’.

We luisterden naar het verhaal ‘het cijferwinkeltje’. De kleuters stelden voor om in de klas ook een cijferwinkel in te richten. We maakten een naambord voor aan de winkel en zochten naar spullen in de klas die we in onze cijferwinkel konden verkopen.

We leerden de cijfers herkennen en lezen en deden verschillende spelletjes rond tellen. De 2de kleuters maakten tijdens de schrijfdans een meneertje driehoek. We speelden het spel: rumikub junior en jumbolino

Er kwam ook een nieuwe geluksvogel aan bod nl. Kaketoe. Zij leert ons vanalles over relaties (vriendschap en elkaar helpen)

De foto’s kan je via onderstaande link bekijken:

https://photos.app.goo.gl/prbb4ZDA3xK9f5JS8

 

Groetjes,

Juf Melissa

 

 

Laat een reactie achter
De gevoelens van JulesHOERA! Thibaut en Agathe zijn 6 jaar!

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.