Jules zoekt eitjes

27 maart 2021

Ons paasthema zit er,  helaas een weekje vroeger dan voorzien, al op. We hebben vandaag nog goed doorgewerkt zodat de kls toch hun paasmandje konden meedoen naar huis.

Toen we maandag in klas kwamen vertelde Jules ons dat hij in het weekend geregeld tok tok tooook gehoord had. We vertelden Jules dat dat het geluid van een kip was maar dat er in onze klas helemaal geen kippen zitten. Maar plots hoorden we het ook. We ontdekten Dottie, de kip. Ze was een beetje verloren gelopen en we beloofden goed voor haar te zorgen. We maakten een nestje zodat ze zich thuis zou voelen. Wie weet… misschien legt ze wel eitjes!!!

Dottie's eierenJuf had allerlei foto’s mee over kippen, kuikens en hanen.  Daarover vertelden we deze week. We versierden een tak met paasfiguurtjes om zo de beginnende lente wat in de klas te brengen. Juf vertelde het boek : Dottie en haar eitjes. Ook in de klas ontdekten we dinsdag plots dat Dottie 3 eitjes had gelegd. En nu maar hopen dat ze ze uitbroedt. En  ja hoor….veel vlugger dan verwacht…ontdekten we vrijdag plots 3 kuikentjes bij Dottie. De kls waren dolenthousiast. Juf vertelde dan ook nog het boek : Dottie en haar kuikens.

 

Tijdens de catechesemomentjes luisterden we onder andere naar het verhaal  : “ Kom uit het ei, kleintje.”

Over een kip die niet goed weet hoe ze haar ei moet uitbroeden. Ze probeert van alles maar tevergeefs. Tot…

Wij weten ondertussen wel goed  hoe kippen dat moeten doen. In de werkjeszak van de oudste kls zit een blaadje die de kls thuis kunnen knippen en kleven. Helaas was daar in de klas geen tijd meer voor deze week.

We knutselden vnl aan ons paasmandje deze week : de peuters maakten een kip in een nestje met verschillende technieken, de oudste een paasnestje met een kuikentje.

We speelden ook een aantal spelletjes in de kring : leg het eitje bij de juiste kip, zoek de 2 overeenkomstige kaartjes bij elkaar, een memory,… en leerden een leuk versje : krak, krak, krak… dat was een ei dat brak. Een kuikentje kwam piepen terwijl de kippen sliepen.

https://photos.app.goo.gl/zTEkX9LCitX89CSx9

Helaas moeten we noodgedwongen een extra week afscheid nemen van elkaar. De strengere maatregelen overvielen ons allemaal een beetje . Hopelijk haalt het iets uit dat we na de vakantie terug met volle moed kunnen opstarten. Probeer alvast de moed erin te houden, ik weet dat het voor jullie ouders niet evident is om in te staan voor de opvang van jullie kapoenen. Hoe het na de vakantie zal zitten met de warme maaltijden kunnen we nu nog niet inschatten. Dus best  de website van de school raadplegen voor alle correcte info. We zullen ook 2 nieuwe peuters verwelkomen in de klas : Lucien en Sky.

Aan allen fijne paasdagen gewenst en hou het vooral gezond.

Gr juf Sabien

Fijne paasdagen! | Pascal Pluijmaekers #vivelavie

Laat een reactie achter
Dottie de kipWelkom Jeanne en Maurice

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.