De ruimte

Klaar voor lancering?
5, 4, 3, 2, 1….
Daar gaan we!

Dankjewel om leuke spullen mee te brengen naar onze klas in het thema ruimte.
We konden hierdoor heel veel bijleren, onderzoeken en beleven.

Dagelijks lazen we een stukje uit het prentenboek van Kasper.
Hierin werd informatie op een leuke manier aangebracht.
Daarnaast zochten we ook vaak filmpjes op.
Hiervan waren de kleuters erg onder de indruk.
Dit was ook te zien bij hun spelbeleving. Het thema sprak enorm aan.

In de hoeken konden de kleuters: schrijven in maanzand, experimenteren in de donkere hoek, een maanlandschap maken, woordenschat uit het thema naleggen, tekenen aan de hand van stappenplannen en praatplaten, spelen in ons ruimtestation, raketten en satellieten nabouwen in de bouwhoek en met hamertje tik,… enzovoort.

Door het mooie weer konden we ook eens naar buiten trekken. Daar oefenden we onze schrijfdans en mocht er gespeeld worden op het apeneiland.

De ballonraket afvuren in de kring vonden de kinderen hilarisch. We zongen het aftellied en onderzochten hoe de raket afgevuurd werd. Verder rangschikten we de planeten. We vergeleken ze met elkaar en kwamen leuke dingen te weten. Weten jullie trouwens al wie de eerste hond in de ruimte was?

Na de kennismaking met de planeten maakten de derde kleuters hun eigen ruimtefoto. De tweede kleuters knutselden een raket.

De foto’s van het voorbije thema: https://photos.app.goo.gl/DTdHx6rMWQVHzF1r6

PasenVerjaardag Hajar