Spitter spetter spat!

19 november 2021
Spat spat in het bad... - Zilverbergschool

Het thema ‘de badkamer’ is al voorbij.  We hebben gepraat over tanden poetsen, neusjes snuiten,  naar het toilet gaan, shampoo die kan prikken, een badje nemen, koud, warm of lauw water…  De kleuters vertellen graag over hun ‘eigen ervaringen van hun wereldje’ en genoten echt van het thema!     (En ik ook van hun verhalen)

Geniet maar mee van de foto’s: https://photos.app.goo.gl/ppBUBaqvEdopKEee8

Liedje: Ik ga me wassen. | Het zwaluwnest
Pin van Aleksandra Grabiec op Jules | Thema, Het menselijk lichaam, Kind

De 3 biggetjes | Biggetjes, Drie biggetjes, Boerderij thema
Het liedje kan je ook beluisteren via deze link: https://youtu.be/HjXd3VvGLUA
De bronafbeelding bekijken

De Sint heeft terug zijn intrede gedaan in ons land en dit is onze kleuters niet onopgemerkt voorbij gegaan! De kleuters waren er al nu en dan eens over aan het praten en soms ook al wat nerveus. Maandag zullen we beginnen met het leuke thema, we zullen vooral praten over ‘de stoomboot van de Sint’. Het beloven HEEL enthousiaste weken te worden!!!

Sommige kleuters kunnen bang zijn van de Sint en Zwarte Piet.  Ik zal dagelijks poppenspel spelen in de klas over hen.  Ik benadruk vooral die zotte Zwarte Piet die allerlei dingen uithaalt.  (hij springt over de hoofdjes van de kleuters, hij geeft het paard van Sinterklaas snoepjes, hij zegt de namen verkeerd van de kleuters, hij verstopt allemaal speelgoed in de klas, …) Op die manier bekijken de kleuters Zwarte Piet helemaal anders en zal het een echt feest worden als hij op bezoek komt.

Bovendien is de zak van Zwarte Piet er niet meer om stoute kindjes in te stoppen, maar dient hij alleen nog om geschenkjes in te doen!!!  Gelukkig maar… Het beloven toffe weken te worden… met als afsluiter, een erebezoek aan onze school van de Sint en de Zwarte Pieten.  Spannend hé!

De bronafbeelding bekijken

Wij zetten maandag (22 november) ons schoentje eens in de klas… De kleuters mogen hun eigen (genaamtekend) schoentje meebrengen en eventueel iets om er in te steken…

Je mag de reclameboekjes met speelgoed voor Sinterklaas sparen en meegeven met je kleuter naar school. De kleuters vinden het leuk om er mee te knutselen in de klas…

Prettig weekend, groetjes juf Famke

Laat een reactie achter
Spetterspat…in het badvanaf nu kan je ons volgen op onze facebookpagina.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.