De eerste dagen in de nieuwe kleuterklas!

3 september 2021

Na een deugddoende vakantie zijn we weer vertrokken met een nieuw klasje. De eerste dagen zijn reeds voorbij, we moeten nog wat wennen aan al die nieuwe afspraken, nieuwe klas, nieuwe juf, … Maar ze doen het super flink!!!

Ik kan dat al!  JOEPIEIEIEIEIEIEIEIE…

Dit kon je een paar keer horen uit ons klasje.  Wij kunnen al zoveel en daar mogen wij heel trots op zijn!  De kleuters kunnen al een heleboel maar soms laten ze het graag eens doen door iemand anders.  We hangen al onze jas aan de kapstok, we doen zelf onze slip en broek aan, we zoeken ons koekje of fruit in de mand, …  En zo kunnen we nog een heleboel dingen!  En daar zijn ze heel trots op !!! 

Op een speelse manier maken we afspraken met positieve bevestiging.  Jules kan al heel goed zijn jas helemaal alleen aandoen, de juf zegt: Hocus, pocus, pats, ik wou dat Jules zijn jas aan was! 

We leerden ons jas aandoen met Jules:

De bronafbeelding bekijken

Ziezo, we zijn vertrokken…  De eerste schoolweek is voorbij!  Ik denk dat er veel kindjes morgen een middagdutje zullen kunnen gebruiken!  Het nieuwe dagritme, kennismakingen, spelen, afspraken maken, een conflictje oplossen, …  Het vraagt soms veel energie van de kapoenen!

Ik hoor zo vaak, ik zou zo graag eens een vliegje willen zijn in de kleuterklas…  Misschien kan je wat meevliegen via de foto’s op de klas: https://photos.app.goo.gl/UfKDXSJcm6ivb2Wy5

Gelieve op het koekje en/of fruitdoosje steeds het symbooltje van uw kapoen te tekenen.

Groetjes juf Famke

Laat een reactie achter
Thema “Dit kan ik al”

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.