Goudlokje en de drie beren

2 oktober 2021

De voorbije 2 weken doken we in het verhaal van Goudlokje en de 3 beren. Goudlokje, het blonde meisje dat wel een beetje een curieuzeneus is, ging het huisje van de 3 beren binnen. Ze proefde er van de berenpap uit de kommetjes op tafel, probeerde de 3 stoeltjes in het huis en ging tenslotte slapen in de bedjes van de beren. Het verhaal werd gedurende deze weken een aantal keer verteld

De eerste week hebben we vooral over de beren gepraat: de bruine beer, de ijsbeer, de pandabeer, de knuffelbeer, … Maar we hebben ze ook eens goed van dichterbij bekeken: hun kleur, wat eten ze, hun pootafdruk, …

Ballon media - Verhaaltjestijd: Goudlokje en de drie beren

We hebben ook gewerkt rond de begrippen: klein, middelgroot en groot; hard en zacht. We hebben goudlokje ook eens van dichterbij bekeken; net zoals goudlokje zitten er ook een paar meisjes in onze klas met blonde krulletjes! Zouden ze ook even nieuwsgierig zijn als goudlokje?

Deze week was Goudlokje zelf eens op bezoek gekomen in onze klas. Ze had er een vuil boeltje van gemaakt in onze onthaalhoek… De stoelen, de beren, de bedje, lepels,, … alles lag door elkaar. Wij waren allemaal ook wel een beetje boos op Goudlokje… Maar ik had veel helpende handen om alles terug op zijn plaats te zetten! Gelukkig maar!

Tijdens het gedifferentieerd werken hebben we door te knippen, plakken, schilderen, kleuren, … het verhaal proberen uit te beelden. De kapoenen hebben echt goed hun best gedaan!

Wil je het verhaal nog eens opnieuw beluisteren dan is dit een leuke link:

https://youtu.be/qtFoHpEpDb0

Als slot van ons thema konden we natuurlijk niet anders dan echte berenpap maken en proeven. De berenpap smaakte heerlijk en misschien worden we hier wel zo sterk en groot van als een beer.

Piep maar eens mee in ons klasje: https://photos.app.goo.gl/xfHnvJYuc6mE6au27

De bronafbeelding bekijken

De bronafbeelding bekijken
De bronafbeelding bekijken

Sky is 3 jaar geworden,

en dit hebben we met een hele enthousiaste klas gevierd.

Proficiat flinke vriend!!!

Geniet maar mee van de foto’s:

https://photos.app.goo.gl/H3Sc8zZXDC3zJrUW6

De bronafbeelding bekijken

Ons volgende thema gaat over pompoenen. We gaan ze eens van dichterbij bekijken. Hebt u toevallig een pompoen over mag u die zeker meegeven naar de klas.

Wij gaan ook eens extra aandacht geven aan het kleur ‘oranje’. Daarom mag iedere kleuter oranje spulletjes meebrengen voor in ons oranje hoekje. Gelieve alles goed te naamtekenen.

Prettig weekend, groetjes juf Famke

Laat een reactie achter
Goudlokje en de 3 berencombiklas 2/3 B

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.