pompoenen om te zoenen

15 oktober 2021

De vorige 2 weken stond het thema “pompoenen” centraal.

We hebben de verschillende pompoenen waargenomen, gerangschikt van klein naar groot, begrippen zoals “zwaar” en “licht” kwamen ook aan bod.

We vertelden rond de gevoelens aan de hand van verschillende pompoengezichtjes. De gezichten nadoen was natuurlijk heel leuk.
Er hadden ook een aantal kindjes een pompoen mee, waarvoor dank.

Aan de werktafel zijn we ook druk bezig geweest.

We mochten een groot blad schilderen met schilderrollen. Hier maakten we een dikke pompoen mee als versiering voor de kinderfuif van de ouderraad.( krijgen ze voor de vakantie mee naar huis), we tekenden zelf een pompoen en kleefden er een gezichtje op, stempelden een pompoenenveld met 1 grote gesnipperde pompoen, knipten en kleefden van pompoenpit tot pompoen en pompoenen rangschikken van klein naar groot. Dit nadat we alles veel geoefend hadden met echte pompoenen. Wie wou kon om af te sluiten een pompoen vrij inschilderen

We speelden een spelletje met 4 attributen : pompoentje, pompoentoeter, pompoenkaarsje en pompoenkussentje.
Juf nam telkens iets weg en wij mochten elk om beurt raden wat er verdwenen was.


We maakten ook lekkere pompoenwafeltjes .Juf moest daarvoor het vruchtvlees raspen. Zo zagen we ook eens de binnenkant van de pompoen met de vele grote zaden.

Juf vertelde het boekje : 14 muisjes en de pompoen

https://photos.app.goo.gl/DqhaDkenppvY5hnV6De 2 komende weken vertellen we over “ Kabouters en paddenstoelen “ en proberen we een uitstap te plannen naar het bos


Alvast een prettig weekend

gr juf Sabien

Laat een reactie achter
Pompoenen om te zoenenIlya is 3 jaar

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.