Kabouters en paddenstoelen

29 oktober 2021

Onze  kabouterweken zijn we gestart met het waarnemen van grote vertelplaten en het bekijken van het herfstmateriaal dat we gesprokkeld hadden tijdens onze wandeling naar het parkje. We vonden bolsters, noten en zagen paddenstoelen. We vertelden over de steel en de hoed van de paddenstoel. De begrippen veel en weinig en evenveel kwamen aan bod en we plaatsten ook een rupsje op de gevraagde plaats tov de paddenstoel.

We knutselden een grote paddenstoel waar we onze herfstschatten in bewaren. Ook kabouter Jules mag erin spelen.

Verder maakten we een plopmuts, knipten en kleefden we paddenstoelen op de juiste plaats en kleefden we evenveel stippen…

https://photos.app.goo.gl/Crrav1sFjQBSu6ZL9

Juf vertelde het verhaal : Jules in het bos.

Jules vraagt aan opa om samen te gaan wandelen in het bos. Met regenjas en laarzen aan natuurlijk! Hond mag ook mee. In de lucht hangen echter donkere regenwolken… zou het gaan regenen? Plots voelt Jules een tik op zijn hoofd. AU! “Dat was geen regendruppel”, zegt opa. Er viel een eikel op je hoofd’. Dan begint het heel hard te waaien en opent opa de paraplu. Het regent immers eikels en blaadjes

Vandaag vieren we ook de verjaardag van Estée want op 1 november wordt ze 3 jaar. Alvast een dikke proficiat en veel plezier op je verjaardag.
https://photos.app.goo.gl/KnoAv9UqHWjQz5b4A

Na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe peuters : Michèle, Thomas en Felix. We wensen hen alvast veel plezier in ons klasje.

Normaal starten we na de vakantie ook met een facebookpagina. Onze blog zou dan wegvallen en wordt er enkel nog foto’s en korte artikels gedeeld via facebook. De link waarmee je je kan aanmelden zal op de blog verschijnen.

Alvast een goed verlof aan iedereen.

gr juf Sabien

Laat een reactie achter
Ilya is 3 jaarWelkom Anne-Roos, Laurien en Nils!!!

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.